ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΧΑΛΒΑΔΟΠΟΙΙΑ Μ.ΚΟΣΜΙΔΗ & ΣΙΑ

εμπειρία ζυμωμένη απο το 1922

Η Χαλβαδοποιια μας

Ο παππούς Μιχάλης Κοσμίδης διατηρούσε εργαστήριο ζαχαροπλαστικής στη περιοχή Πέραν της Κωνσταντινούπολης. Ήταν γνωστός για τα γευστικά και ποιοτικά γλυκά του. Το 1922 μετά την Μικρασιατική καταστροφή ήρθε στον Πειραιά και δημιούργησε ένα μικρό εργαστήριο όπου έφτιαχνε όλες τις λησμονημένες γεύσεις από την ιδιαίτερη πατρίδα του.

Γρήγορα έγινε γνωστός στην ευρύτερη περιοχή για την ποιότητα και νοστιμιά των γλυκών του. Έφτιαχνε χαλβάδες, λουκούμια, τουλούμπες, κουραμπιέδες, μελομακάρονα και διάφορα άλλα είδη τα οποία πούλαγε στον Πειραιά και κυρίως στις περιοχές γύρω από το λιμάνι.

Στην συνέχεια ο ένας του γιος Ευμόρφιος Κοσμίδης ξεχώρισε για τις ικανότητες του και κατάφερε όταν αποσύρθηκε ο πατέρας του με το μεράκι του και την αγάπη του για την τέχνη που διδάχτηκε, να συνδέσει το όνομα του με τον χαλβά και τα χειροποίητα προϊόντα Πανελλαδικά, κρατώντας τις μυστικές συνταγές και την ιδιαίτερη γεύση των χαμένων πατρίδων.

Το 2002 ο ανιψιός του Ευμόρφιου Κοσμίδη και εγγονός του Μιχάλη Κοσμίδη μαζί με άλλους δυο τεχνίτες που είχαν θητεύσει για πολλά χρόνια δίπλα του, πήραν τα ηνία και αντιλαμβανόμενοι τις ανάγκες των καιρών, δημιούργησαν ένα πρότυπο εργαστήριο διευρύνοντας την γκάμα των προϊόντων με την προσθήκη νέων ειδών.

Ήταν και παραμένει πρώτο μέλημα της επιχείρησης η παραγωγή παραδοσιακών – χειροποίητων προϊόντων με υψηλά ποιοτικά standards, τόσο σε επίπεδο πρώτων υλών και συνθηκών υγιεινής στου χώρους παραγωγής, όσο και σε επίπεδο επιλεγμένων συσκευασιών παντρεύοντας το μεράκι και τηv πίστη στην παράδοση με την νέα τεχνολογία.

H Μ. Κοσμίδης και ΣΙΑ Ο.Ε εφαρμόζοντας σύστημα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων (EN ISO 22000) μαζί με τον συνδυασμό του άριστου υπερσύγχρονου εξοπλισμού που διαθέτει, με το εξειδικευμένο και άρτια καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, αποτελούν εγγύηση για την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της.